Home Actor Mahathir Mohamad HD Instagram Photos and Wallpapers March 2023 Mahathir Mohamad Instagram - Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri. Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM. Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini. Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua. Semestinya banyak kenangan lalu ketika sama-sama berkhidmat untuk bangunkan negara. Ya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat. Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama. Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi. Taman Ekuestrian Putrajaya

Mahathir Mohamad Instagram – Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri. Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM. Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini. Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua. Semestinya banyak kenangan lalu ketika sama-sama berkhidmat untuk bangunkan negara. Ya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat. Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama. Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi. Taman Ekuestrian Putrajaya

Mahathir Mohamad Instagram - Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri. Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM. Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini. Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua. Semestinya banyak kenangan lalu ketika sama-sama berkhidmat untuk bangunkan negara. Ya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat. Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama. Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi. Taman Ekuestrian Putrajaya

Mahathir Mohamad Instagram – Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri.

Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM.

Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini.

Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua.

Semestinya banyak kenangan lalu ketika sama-sama berkhidmat untuk bangunkan negara. Ya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat. Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama.

Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi. Taman Ekuestrian Putrajaya | Posted on 30/Jan/2023 07:41:15

Mahathir Mohamad Instagram – Saya ditemuramah Umar Amirul Shakur Haiccal untuk satu rancangan di YouTube.

Umar baru berusia 12 tahun dan minat bolasepak. 

Tanya Umar, macam mana nak capai umur 97 tahun. Saya jawab kena tunggu lagi 85 tahun lagi lah baru tahu macam mana boleh capai.

Dalam temuramah tadi, saya cukup seronok dengar celoteh Umar dan dia begitu petah bercakap. 

Banyaklah soalan ditanya umpamanya bagaimana saya di zaman bersekolah, apa pesanan ibu saya, kenapa bina KLCC, Putrajaya, KLIA, pandangan bolehkah jadi influencer saja tanpa belajar dan banyak lagi.

Umar tanya saya, kenapa ada helmet Star Wars dalam pejabat saya – The Mandalorian dan Darth Vader.

Sebenarnya helmet ini dicetak mengguna 3D-printer. Saya berminat dan beli printer ini untuk buat sendiri beberapa barang, cumanya perlu belajar program dan sabar tunggu hingga siap. Kalau dahulu saya ukir kayu guna pisau dan tangan, sekarang semuanya  pakai mesin. Lebih mudah. Cuma perlu faham dan mahir untuk program mesin saja.

Semasa bergambar di hujung temuramah, Umar minta posing dengan “mini love”. 

Sengaja saya usik minta jelaskan apa itu “mini love”. Yang saya faham, rapatkan ibu jari dan jari telunjuk tu  itu simbol minta duit!

Umar terangkan simbol love asalnya besar, kena guna dua tangan untuk cantum jadikan love, tapi ada orang cipta pula simbol love dengan dua jari. Pandai dia menjawab.

Saya pesan kepada Umar, rajin-rajinlah belajar supaya masa depan lebih terjamin. Semoga impiannya tercapai suatu hari nanti. InsyaAllah. Perdana Leadership Foundation
Mahathir Mohamad Instagram – Hujung minggu baru ini saya dan Hasmah meluangkan masa bersama sebahagian bekas warga kerja Pejabat Perdana Menteri.

Mereka bersama saya ketika kali pertama dan kedua saya berkhidmat sebagai PM. 

Setelah 42 tahun berlalu, sudah pasti ada yang sudah pergi dijemput Allah. Ada juga yang masih berkhidmat di pejabat saya hingga ke hari ini.

Saya gembira dapat bersama dengan mereka semua.

Semestinya banyak kenangan lalu ketika sama-sama berkhidmat untuk bangunkan negara. Ya, Malaysia membangun dari negara pertanian ke negara industri adalah hasil kerja kuat baik pemimpin dan juga kakitangan pejabat. Tanpa usaha yang gigih, kita tidak mungkin capai kemajuan hari ini. Kejayaan ini adalah kejayaan bersama. 

Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua yang bersama semasa susah mahupun senang. Semoga jumpa lagi. Taman Ekuestrian Putrajaya

Check out the latest gallery of Mahathir Mohamad