Home Actress Ceyda Düvenci HD Photos and Wallpapers March 2024 Ceyda Düvenci Instagram - 8 Mart Dünay Kadınlar gecesi… demiş sevgili @gurbuz.de Gürbüz Doğan Ekşioğlu… kalemine, yüreğine sağlık… aynı fikirdeyim… 8 Mart 1927 yılında Orta Asya’da kadınlar parancılarını (Kırgız Türkçesinde peçe) ateşe atarak özgürlüklerini istemişler o yüzden 8 mart kadınlar için özgürlük günü olmuş Özbekistan’ da. Her yıl evinden çıkmayan ev kadınları dışarı çıkarmış bugün. Bulaşık yıkamaz, ev temizlemez, restorana gider yemek yer, 1 günlük özgürlük ilan edermiş. Evde bana destek olan canım Meryem sabah bunu anlattı. Ben 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 kadın dokuma işçisi “eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinde azalma ve doğum izni” istemiyle başladıkları grev esnasında çıkan yangında fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçi yaşamını yitirdiği eşitlik uğruna yaşanan bu felaketten sonra anma günü niteliğinde yaşandığını okumuştum. Demek ki Orta Asya’daki kadınlar Amerika’daki hemcinslerinin isyan gününe bilerek denk getirdiler isyanlarını. Velhasıl, Meryem’in anlattıkları içime dokundu, her gün hala okuduğumuz acı haberler gibi… Kutlama dediğimiz bu gün, aslında her alanda kadının “eşitiz, özgürlük istiyoruz” diye bağırmak zorunda kaldığı ve mücadele verdiği, acı içeren sonuçları olan ve maalesef hala da aynı yerde saydığımız bir de yetmezmiş gibi “şiddete hayır, çocuk geline hayır, eğitimde de eşitlik” kelimelerini de eklediğimiz bir anma günü. Kutlama yapacağımız 8 Mart günlerinin özlemiyle…

Ceyda Düvenci Instagram – 8 Mart Dünay Kadınlar gecesi… demiş sevgili @gurbuz.de Gürbüz Doğan Ekşioğlu… kalemine, yüreğine sağlık… aynı fikirdeyim… 8 Mart 1927 yılında Orta Asya’da kadınlar parancılarını (Kırgız Türkçesinde peçe) ateşe atarak özgürlüklerini istemişler o yüzden 8 mart kadınlar için özgürlük günü olmuş Özbekistan’ da. Her yıl evinden çıkmayan ev kadınları dışarı çıkarmış bugün. Bulaşık yıkamaz, ev temizlemez, restorana gider yemek yer, 1 günlük özgürlük ilan edermiş. Evde bana destek olan canım Meryem sabah bunu anlattı. Ben 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 kadın dokuma işçisi “eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinde azalma ve doğum izni” istemiyle başladıkları grev esnasında çıkan yangında fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçi yaşamını yitirdiği eşitlik uğruna yaşanan bu felaketten sonra anma günü niteliğinde yaşandığını okumuştum. Demek ki Orta Asya’daki kadınlar Amerika’daki hemcinslerinin isyan gününe bilerek denk getirdiler isyanlarını. Velhasıl, Meryem’in anlattıkları içime dokundu, her gün hala okuduğumuz acı haberler gibi… Kutlama dediğimiz bu gün, aslında her alanda kadının “eşitiz, özgürlük istiyoruz” diye bağırmak zorunda kaldığı ve mücadele verdiği, acı içeren sonuçları olan ve maalesef hala da aynı yerde saydığımız bir de yetmezmiş gibi “şiddete hayır, çocuk geline hayır, eğitimde de eşitlik” kelimelerini de eklediğimiz bir anma günü. Kutlama yapacağımız 8 Mart günlerinin özlemiyle…

Ceyda Düvenci Instagram - 8 Mart Dünay Kadınlar gecesi… demiş sevgili @gurbuz.de Gürbüz Doğan Ekşioğlu… kalemine, yüreğine sağlık… aynı fikirdeyim… 8 Mart 1927 yılında Orta Asya’da kadınlar parancılarını (Kırgız Türkçesinde peçe) ateşe atarak özgürlüklerini istemişler o yüzden 8 mart kadınlar için özgürlük günü olmuş Özbekistan’ da. Her yıl evinden çıkmayan ev kadınları dışarı çıkarmış bugün. Bulaşık yıkamaz, ev temizlemez, restorana gider yemek yer, 1 günlük özgürlük ilan edermiş. Evde bana destek olan canım Meryem sabah bunu anlattı. Ben 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 kadın dokuma işçisi “eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinde azalma ve doğum izni” istemiyle başladıkları grev esnasında çıkan yangında fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçi yaşamını yitirdiği eşitlik uğruna yaşanan bu felaketten sonra anma günü niteliğinde yaşandığını okumuştum. Demek ki Orta Asya’daki kadınlar Amerika’daki hemcinslerinin isyan gününe bilerek denk getirdiler isyanlarını. Velhasıl, Meryem’in anlattıkları içime dokundu, her gün hala okuduğumuz acı haberler gibi… Kutlama dediğimiz bu gün, aslında her alanda kadının “eşitiz, özgürlük istiyoruz” diye bağırmak zorunda kaldığı ve mücadele verdiği, acı içeren sonuçları olan ve maalesef hala da aynı yerde saydığımız bir de yetmezmiş gibi “şiddete hayır, çocuk geline hayır, eğitimde de eşitlik” kelimelerini de eklediğimiz bir anma günü. Kutlama yapacağımız 8 Mart günlerinin özlemiyle…

Ceyda Düvenci Instagram – 8 Mart Dünay Kadınlar gecesi… demiş sevgili @gurbuz.de Gürbüz Doğan Ekşioğlu… kalemine, yüreğine sağlık… aynı fikirdeyim…
8 Mart 1927 yılında Orta Asya’da kadınlar parancılarını (Kırgız Türkçesinde peçe) ateşe atarak özgürlüklerini istemişler o yüzden 8 mart kadınlar için özgürlük günü olmuş Özbekistan’ da. Her yıl evinden çıkmayan ev kadınları dışarı çıkarmış bugün. Bulaşık yıkamaz, ev temizlemez, restorana gider yemek yer, 1 günlük özgürlük ilan edermiş. Evde bana destek olan canım Meryem sabah bunu anlattı.
Ben 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 kadın dokuma işçisi “eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinde azalma ve doğum izni” istemiyle başladıkları grev esnasında çıkan yangında fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçi yaşamını yitirdiği eşitlik uğruna yaşanan bu felaketten sonra anma günü niteliğinde yaşandığını okumuştum. Demek ki Orta Asya’daki kadınlar Amerika’daki hemcinslerinin isyan gününe bilerek denk getirdiler isyanlarını.
Velhasıl, Meryem’in anlattıkları içime dokundu, her gün hala okuduğumuz acı haberler gibi…
Kutlama dediğimiz bu gün, aslında her alanda kadının “eşitiz, özgürlük istiyoruz” diye bağırmak zorunda kaldığı ve mücadele verdiği, acı içeren sonuçları olan ve maalesef hala da aynı yerde saydığımız bir de yetmezmiş gibi “şiddete hayır, çocuk geline hayır, eğitimde de eşitlik” kelimelerini de eklediğimiz bir anma günü.
Kutlama yapacağımız 8 Mart günlerinin özlemiyle… | Posted on 08/Mar/2024 11:23:46

Ceyda Düvenci Instagram – Mimoza güneş gibidir, altın gibidir…
Mimoza çiçeğinin hikayesi İtalya’da başlar.  1946 yılında yapılan savaşın sonunda harabe gibi bir ülke olan İtalya, çeşitli çözümler arayışına girilmiştir. İtalyan halkı için yaşama umudu arayışı başlamıştır. Bu arayış içerisinde ise İtalya Kadın Birliği üyelerinden Terasa Mattei, Terasa Noce, Rita Mognagnana adlı 3 kadın toplumun yeniden inşa edilmesi için “Kadın Dayanışması” adlı bir çalışma yapılmış ve bunun yaşama umudu olduğunu anlamışlar. 

Bu çalışmayı da en iyi sembol edecek şeyin bir çiçek olduğuna karar verirler. Peki ama hangi çiçek? Gelen çiçek teklifleri arasında karanfil, anemon ve mis kokulu mimoza çiçeği olmuştur. Her çiçeğin özellikleri göz önünde bulundurularak mimoza çiçeğine karar verilmiştir. Peki tercih edilmesindeki mimoza çiçeğinin özellikleri neler olmuştur?

Birinci ve en önemli özelliği şüphesiz ki mimoza çiçeğinin mart ayında çiçeklenmesidir. Mart ayında olmasıyla Dünya Kadınlar Gününü de temsili ile bağdaştırılmaktadır. 
Bir diğer mimoza çiçeğinin özelliği ise sarı rengidir. Göz alıcı sarı rengi ile savaşta kaybolan moralin, umudun ve huzurun yeniden düzeleceğine inanılmıştır. 
Bakımının fazla uğraş istememesi ise tercih edilmesinde bir diğer sebeptir. Çünkü İtalya’nın hemen toparlanması ve ayağa kalkması isteniliyordu. 
Her şeye rağmen ne kadar kırılgan ve naif olsalar da soğuk havalara karşı dirençli ve güçlü olmalarıyla bilinen mimoza çiçeğinin bu özelliği de İtalya’ya benzetilmiştir. 

Huzur ve sevgi benim için de mimoza…
mart ayı ne güzelsin…
Ceyda Düvenci Instagram – Sevgili @zbodurokyay ne güzel bir gün yaşattı bize… güne böyle başlayabilmek büyük bir şans… Mutluyum. Kıymet bilen, kaliteli, hayata ve insanlara karşı  nezaketi olan, üslup bilen , üreten, zarif insanlarla olduğum için 🙏🏼😌 @dilarakocakiyiyasam @dilarakarabay @pelinozgen @rumisuworld @homemadearomaterapi @cigdemseferoglu @nevruzkoyukadinlari @rana_birden @aysepirhasogluakbas @simgeabay @ela_belul @ozlemgusar ❤️❤️❤️❤️ HEPİNİZ İYİ Kİ VARSINIZ… Ve Zeynep hanım; çok teşekkür ederim 🌻

Check out the latest gallery of Ceyda Düvenci